RSS

Zeneajánló – Eli & Eve

19 Sze

Dobner Illés ismét gitárt ragadott, én pedig megint a padlón keresem az állam, mert ez a fiú nem tud mellényúlni, ha zenéről van szó és ezt már számtalanszor bebizonyította!
Kb. 1 éve megalakította sokadik projectjét, most egy Győri Évi nevezetű hölggyel. A Tunecore linken, ahogy észleltem, folyamatosan feltöltés alatt vannak a dalok, tehát az utolsóból lesznek az elsők, vagyis a legalsó dal készült legkorábban, értelemszerűen.
Egyelőre 4 dal, de már van itt minden, mi szem-szájnak (fülnek, szívnek) ingere! Például rögtön az első számmal, a Believe-vel nagyot csapnak a lecsóba. Nekem ez a dal nagyon hasonlít valamire, de sokadik újrahallgatás után sem jöttem rá, mire… Majd ha rájövök, beküldöm a Tyúk vagy tojásba!
Nem kell sokat várni az igazi, 100%-os Dobner Illés-dalra, máris csorog a hangfalból a második szám, a Ride this wave. Az „Illés-féle” soha el nem múló remény és bizalom Istenben – angoltudás nélkül is tökéletesen lejön a hangulatból. Évi hangja nekem itt tetszik a legjobban, pedig itt a legvisszafogottabb – lehet, hogy épp ezért.
Aztán megint jön egy csoda, az All who thirst. Zongora, vonósok, kellemes duett – felejthetetlen!
Végül a legnagyobb áll-leesés: fogták Illés Amíg élek című alapból sem piskóta nótáját meg Pető Illést, a „szintetizátor-mágust” (by Dobner Illés), bezárták őket egy szobába és addig nem jöhetett ki, míg nem írt belőle egy frankó kis diszkószámot. Tulajdonképpen már meg sem lepődöm…
Azóta már készen van a The seed, ami még nem került fel a listára, viszont készült hozzá videó, ami az Eli & Eve facebook-oldalon (vagy a youtube-on) megtekinthető.

Illés megint nagyot alkot(ott), köszönhetően annak, hogy Istenadta tehetsége és hihetetlen érzéke van a vele dolgozó profi zenészek összeválogatásában. Jó példa erre most Győri Évi, aki az éneklésen kívül zongorázni és táncolni is tud – ennél többet sajnos nem tudtam kideríteni róla… Zenei kapcsolatuk (természetesen felületes, vagy szebben mondva rajongói szemmel nézve) nagyban hasonlít a Dobner-Mea-féle kombóra, Illés itt is lágyabb húrokat penget, szemben pl. a saját szólóalbumával vagy akár a Solidwaterburns-szel, ami pedig egy teljesen más út. De, akárcsak Mea esetében, itt is 100%-os teljesítményt nyújt a páros. Az meg már csak a hab az emeletes tortán, hogy ők ketten házasok…

 
1 hozzászólás

Szerző: be szeptember 19, 2012 hüvelyk Külvilág

 

Címkék:

1 responses to “Zeneajánló – Eli & Eve

  1. Les Hangyas

    szeptember 21, 2012 at 6:27 de.

    Nagyon szep csak igy tovabb god bless you all 

    ________________________________

     

Hozzászólás